Възраждане губят инерцията, която набраха след изборите през април и от

...
Възраждане губят инерцията, която набраха след изборите през април и от
Коментари Харесай

Politico: При избори днес - ДПС издухва Възраждане, ПП си възвръща доверието

" Възраждане "  губят инерцията, която набраха след изборите през април и от 16% в средата на юли партията на Костадин Костадинов в момента би спечелила още веднъж около 14% от гласовете. Това обаче значи, че групировката вече е четвърта, а не трета политическа мощ. Това показва социологията на брюкселското издание  " Politico ", представено от ФрогНюз.

Същевременно се вижда, че " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) са почнали да се съвземат и да връщат позициите си, след като фрапантно изгубиха доверие след изборите през април и ръководството, в което присъединяване имат и ГЕРБ-СДС. Обединението би спечелило 22% от гласовете, в случай че изборите бяха през днешния ден - към момента относително надалеч от резултатите през април, само че една концепция по-близо от позициите им в средата на юни.

Няма фрапантна разлика в доверието по отношение на Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС. Формацията, която държи най-вече на корав електорат, сега би спечелила 27% от гласовете, демонстрират данните.

Движение за права и свободи обаче са нараснали поддръжката си с 1%, което им оказва помощ да изпреварят и партия " Възраждане ". Формацията би се наредила като трета политическа мощ.

Промяна няма във връзка с левицата. БСП държат устойчиво 9-те %, откакто на изборите през ноември 2021 година доверието по отношение на алените се срина фрапантно.

" ИТН " (ИТН) са нараснали поддръжката си от 4% през април на 6% през август.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР